X
Villamosok és vonatok

A vasúti ipar számára készült ablakok tervezésének szépsége és bonyolultsága abból ered, hogy a vonatok által elért nagy sebességek miatt a legmagasabb biztonsági előírásokra van szükség.

A vasúti kocsik és mozdonyok számára tervezett üvegfelületeknek és ablakoknak ellen kell állniuk az időjárás, a szél és a nagy nyomás okozta igénybevételeknek, miközben súlyukat minimálisra kell csökkenteni és biztosítani kell a hosszú élettartam alatti minőséget is.

 A König Kft. rendelkezik a műszaki szakértelemmel és a tapasztalattal ahhoz, hogy ezeket a bonyolult ablakokat megtervezze és le tudja gyártani ügyfeleink számára.

2013 óta a DIN 6701-2 A1 szabvány szerint gyártunk, amely bizonyítja, hogy mérnökeink képesek elvégezni a szükséges ragasztási számításokat, és hogy termékeink a legszigorúbb teszteknek is ellenállnak.

Az alumíniumkeretek készítésekor a König Kft. többlépcsős felületkezelési eljárást alkalmaz, hogy termékeink időjárásállóak legyenek, és ellenálljanak a használat során fellépő különböző környezeti viszonyoknak.  - Pl.: időjárási viszonyok, grafiti, tisztítószerek. Cégünk 2019 óta Qualicoat Seaside tanúsított.

Az iparág egyedi igényeihez különböző terméktípusokat kínálunk: elektromos és kézi működtetésű vezetőoldali ablakok, utasoldali fix ablakok, utasoldali panoráma-ablakok, billenő ablakok stb.

Minden termék az ügyfél igényeitől függően különböző üvegmegoldásokkal kapható: egy- és kétrétegű biztonsági üveg, laminált üveg (beleértve a GSM-üveget is) vagy dupla rétegű laminált üveg.

A vasúti ágazatban többféle módszert alkalmaznak az üvegezés járművekre történő beépítésére - a König Kft. ezeket tudja biztosítani Ügyfeleink számára: ragasztott ablakok, keretezett ablakok, valamint az egyre népszerűbb gyorsan cserélhető gumitömítéses megoldások.

A gumitömítéses megoldások hatékony választ jelentenek az iparág kis tömegű, könnyen cserélhető ablakszerkezetek iránti igényére.